LIAM MOORE – VISIONS OF A PERFECT LIFE

Het ultieme doel van de Amerikaanse singer-songwriter Liam Moore uit Minneapolis, Minnesota is om de liedjes die zich in zijn hoofd hebben verankerd ook vast te haken in dat van de luisteraars van zijn platen. Hij deed dit al bij zijn debuutplaat “Solo Duets For Voice And Guitar” uit 2010 en doet nu een volgens ons meer geslaagde tweede poging op zijn tweede album “Visions Of A Perfect Life”. Daarop verzamelde hij tien songs waarvan er negen door hemzelf zowel van tekst als muziek werden voorzien. Enkel de tekst van het nummer “Finis” komt niet van zijn hand want het is gebaseerd op een gedicht uit 1917 van de Amerikaanse dichter E.E. Cummings dat Liam Moore op een eigen melodie heeft geplaatst.

Zelf speelt hij bij al deze songs op akoestische en elektrische gitaar en ook op basgitaar, terwijl drummer Todd Olson en Dexter Wolfe op lap steel en elektrische gitaar hun deel van de instrumentatie bij vier nummers voor hun rekening namen. Enkele andere songs zoals folkballad “Finis”, topnummer “Lift”, “Apologia” en de acht minuten durende albumafsluitende soulvolle ballad “(You Don’t Have To) Grow Up” hebben mooie bijkomende instrumentatie van blazers en strijkers.

Geopend wordt er op deze plaat echter met het nummer “Cosmic Noon” dat u op de bijgaande video kunt beluisteren en dat als eerste single uit deze cd werd gereleased. Een andere opvallende track is de song “Early To Bed, Early To Rise” die overloopt van invloeden uit de country- en bluegrass-muziek. En bij het nummer “Horseshoe” zal u misschien flitsen van de Americana en alt.country-sound van een groep als ‘Wilco’ menen te herkennen. Ook het melancholische en intieme “Imbalances” verdient zeker meerdere luisterbeurten.

In de voorbije tien jaar componeerde Liam Moore voornamelijk een soort klassieke muziek voor koren en kamerensembles, maar eerlijkheidshalve moeten we hier toch stellen dat onze voorkeur duidelijk uitgaat naar de diversiteit aan muziekgenres die hij op dit album “Visions Of A Perfect Life” brengt.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video